In tijden van crisis komen er soms bijzondere verzoeken op je pad. Zo kreeg ik het verzoek of ik de stream vanuit de Hervormde Gemeente van Waddinxveen in wijkgemeente West kon verzorgen. Er was een kleine uitleg beschikbaar gebaseerd op streamen met een mobiele telefoon.

Na kort zoeken in overleg met een aantal mensen alles klaar gemaakt voor de zondagse uitzending en getest. In korte tijd dit mogelijk gemaakt en vanaf toen steeds verder gaan finetunen tot het aanschaffen van professionele apparatuur om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de uitzendingen naar een hoger niveau getild konden worden.

Het is fantastisch om met een klein team mensen in een hele korte tijd en met relatief beperkte middelen een mooi resultaat voor elkaar te krijgen.

Waarom kerkdienststream.nl?

Maar waarom moet er dan een website aan gekoppeld worden? Om de simpele reden dat ik de kennis die ik ondertussen opgedaan heb door heel veel googelen, specialisten bevragen en zelf te testen graag wil delen met andere kerken die willen gaan streamen of de kwaliteit van hun stream te verbeteren.

Mocht het nodig zijn stuur dan ook gerust een bericht als je er niet uitkomt. Ik ben ook geen expert, vooral niet op het gebied van software en geluid maar misschien kan ik je de goede richting op helpen of naar een andere specialist verwijzen. Dus mocht jij nog aanvullende tips hebben laat het weten en dan kijken we hoe we die kunnen verwerken.